HOOGEVEEN – Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Hoogeveen werden 3 Hoogeveners van het Jaar bekend gemaakt. Door middel van een filmpje, gemaakt door een genomineerde, werd de titel Jong Hoogevener van het Jaar bekend gemaakt. Burgemeester Loohuis liet met een traan in zijn ogen Djalfahno van der Haar en Nazario Pattiruhu op het podium komen.

Beide jongens organiseerden de Dylano Cup, een voetbaltoernooi voor jeugd van 12 tot 17 jaar. Hiermee eerden ze hun neef en vriend Dylano, die in juni 2019 helaas uit het leven stapte. Ze werden gekozen uit meer dan 50 inzendingen.

Voetbal was Dylano’s passie. Djalfahno en Nazario hadden daarnaast nog een belangrijke reden om het toernooi te organiseren. “Wij willen hiermee jongeren laten weten en laten voelen dat zij niet alleen zijn. Dat ze weten dat zij er toe doen, zodat er in de toekomst geen situaties meer ontstaan zoals die van Dylano.”

Hoogevener van het Jaar werd de winnaar van Holland’s Next Top Model Marcus Hansma. Hij mocht uit handen van Burgemeester Karel Loohuis de glazen trofee in ontvangst nemen. Hij had het in zijn dankwoord over zijn overwinning als een droom die uitkomt, hij had het niet kunnen vermoeden en is erg dankbaar voor de zege. Maar na de overwinning gaat het voor nu écht voor hem beginnen, hij kan niet wachten en grijpt elke kans graag met beide handen aan.

Aan het begin van de receptie gaf de burgemeester het woord aan de eerste kinderdichter van Hoogeveen, Denise Scholing. Het laatste stukje van haar gedicht luidde:

Een nieuw jaar met 366 dagen om je dromen te realiseren
Een jaar waarin we elkaar respecteren
Nieuwe kansen en nieuwe wensen
Ik hoop op een heel mooi jaar voor jou, voor mij en alle mensen

De nieuwjaarstoespraak van de burgemeester sloot daar naadloos op aan. De moeilijkheden van het afgelopen jaar werden even aangetipt maar hij keek liever vooruit. Hij gaf een krachtig signaal aan de landelijke politiek om uit politiek fatsoen de miljarden overschotten te gebruiken voor waar het nodig is en niet in de staatsschuld te stoppen.
Daarna ging hij in op de omgangsvormen op de sociale media. “Kritiek hebben mag en is goed maar al die schandelijke scheldkanonnades, bedreigingen en vuilspuiterij via sociale media kunnen we links laten liggen. Daar hoeven we niets mee te doen.”

De gehele toespraak is te lezen hier de volledige nieuwjaarstoespraak

 

Geef een reactie