Door Michel Stempher
Hoogeveen  – De eerste drie rondes van het zevende MTB Open zitten er alweer op. Er zijn nog drie spelers die al hun partijen hebben gewonnen: Martijn van IJzendoorn, Mor Seck en Nick Hoving. Een grote groep van veertien spelers volgt op één punt van de koplopers.

Nicole

De toernooiwinnaar, Nick Hoving, is een van de drie spelers met een 100%-score. Voornamelijk de overwinning op Rick Hakvoort is bijzonder knap; deze overwinning kwam tot stand door een fraaie combinatie. De andere twee spelers die nog alles hebben gewonnen zijn GMI Mor Seck en MI Martijn van IJzendoorn.

Maar liefst veertien spelers hebben slechts één remise hoeven toestaan. Het meest verrassend is misschien wel dat GMI Macadou N’Diaye tot deze groep behoort: in de tweede ronde bleek Harry Clasquin een te taaie speler voor de Senegalees. Spelers als GMIF Olga Fedorovich, MF Jitse Slump en MF Nick Waterink zitten naast N’diaye in de groep van de vijfpunters.

Ook in de onderste regionen valt er van alles te genieten. In de derde ronde versloeg Dick van Ommeren, iemand met een rating van 800, niemand minder dan Wim Koopman middels een gruwelijke aanval. Koopman heeft maar liefst 240 ratingpunten meer dan Van Ommeren.

Woensdag om 13:00 uur gaat het toernooi verder met de vierde ronde. Martijn van IJzendoorn en Mor Seck spelen in deze ronde tegen elkaar en de andere koploper, Nick Hoving, mag tegen Macadou N’Diaye. Het belooft hier mee een ontzettend interessante ronde te worden.

Door Henk Boer

Geef een reactie