HOOGEVEEN – Veilig, comfortabel en stabiel fietsen op een tweewieler is helaas voor velen niet (meer) mogelijk. De driewielfiets kan dan een goede uitkomst zijn. Om te laten zien hoe dat eruit ziet, hoe dat voelt en welke mogelijkheden er zijn, organiseert Ellerie Tweewielers, in samenwerking met Huka en de Driewielfietsenwijzer, de driewielfietsparade op 29 april in Hoogeveen.

Fietsen is niet vanzelfsprekend Als je ouder wordt, is het gemak van het fietsen vaak niet meer vanzelfsprekend. Vooral als je al eens (bijna) gevallen bent, kan de onzekerheid groter worden. Dat is logisch. Vaak heb je dan ook te maken met op- en afstapproblemen. De driewielfiets kan de uitkomst zijn, omdat deze zeer stabiel is en je niet omvalt. Je fietst zo snel of langzaam als je zelf wilt, want de fietssnelheid is geen bepalende factor meer. Veilig, ontspannen en comfortabel fietsen wordt hierdoor weer mogelijk. De driewielfiets ziet er tegenwoordig heel modern en eigentijds uit en is er in verschillende kleuren. Je kunt de uitstraling kiezen die je leuk vindt.

Driewielfietsparade door de stad Om de inwoners van Hoogeveen en omstreken kennis te laten maken met de driewielfiets wordt er vrijdag 29 april een driewielfietsparade gehouden in de stad. Een groep driewielfietsers zal van 13.00 uur tot 15.00 uur langs verschillende locaties in Hoogeveen gaan fietsen. Tijdens de parade kun je kennismaken met de verschillende modellen driewielfietsen. Vragen beantwoorden de fietsers graag. Zelf uitproberen Aansluitend aan de parade kan iedereen tussen 15.00 en 17.00 uur gratis en vrijblijvend de driewielfietsen zelf uitproberen bij Treant, locatie Weidesteyn (Dr. G.H. Amshoffweg 4 in Hoogeveen). Daar kun je ook alle informatie krijgen over de mogelijkheden van het veilig fietsen ná een tweewieler en geven we je graag tips.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: