Sport

Druk weekend voor de zwemmers van ZPC Hoogeveen

HOOGEVEEN – Twee wedstrijden stonden er dit weekend op het programma voor de zwemmers. Zaterdag was er de hele dag een wedstrijd in Drachten met een ochtend- en middagprogramma, met aan het einde van de dag van alle 100 meter, de finales 50 meter. Zondag gingen de zwemmers op tijd richting Amsterdam voor de Speedo Challenger en beide wedstrijden waren natuurlijk in een 50 meter bad.

Druk weekend voor de zwemmers van ZPC Hoogeveen

De zwemmers die op trainingskamp naar Tenerife waren geweest hadden veel zin om te zien wat er mogelijk was op dit moment. Toch komen deze wedstrijden nog te vroeg om al echt de arbeid verwerkt te hebben en zal het nog even duren voor ze hier rendement van gaan krijgen. Ondanks de vermoeidheid mooie prestaties en voor de zwemmers die thuis door getraind hebben was het duidelijk dat dit goed uitpakt en zij presteerden erg goed.

Carlijn Gruppen deed hele mooie dingen, sleepte in Drachten en Amsterdam de limieten binnen die nodig zijn voor het NJJK in Eindhoven dit zomer. Jasmijn Sterken zwom vele persoonlijke record en dat deden ook Almyra Santing, Tiamo van der Veen en Cai Mink, waarbij Tiamo op sommige afstanden onder de limiet gingen.

Zaterdag zwom hij samen met Olivier Wilbers en Owen Peeks de 1500 meter vrije slag in Drachten en dat was voor Olivier en Tiamo een generale repetitie voor het N.K. lange afstanden junioren in Den Haag op 5 april en beide deden dat goed. Owen die al lang voor de langere afstanden kiest is in voorbereiding op het N.K. 5 kilometer in Eindhoven op 12 april, hij zwom een mooi p.r. op deze 1500 meter, wat vertrouwen geeft richting de 5 kilometer.

Goed op dreef waren de gezusters, Wiktoria en Julia Redzimska, die beide mooie dingen lieten zien, waarbij Julia haar persoonlijke records verbeterde. Riemke Tinneveld ging op de 100 meter schoolslag zo goed dat zij haar tijd met vele seconden verbeterde en daarbij de limiet voor het NJJK op enkel tienden benaderde. Bij de 200 meter schoolslag weer een mooi p.r., dat kon zij op zondag in Amsterdam niet doortrekken want daar kwam zij niet in de buurt van haar beste tijden. Charlotte en Olivier Wilbers laten altijd mooie dingen zien en wat er ook gebeurt, ze gaan ervoor.

Dit weekend ook weer, beide zwommen de langere zware afstanden zoals 400 en de 800 meter vrije slag en de 400 meter wisselslag met daarnaast nog wat rug afstanden en lieten zien dat zij eigenlijk alles goed beheersen. Dominique Dingshoff kwam naar Drachten voor de 800 meter vrije slag maar die mislukte helemaal.

Zondag in Amsterdam liet ze zien dat dit een vergissing was en zwom ze op de 400 meter vrije slag onder de limiet, ook op haar andere afstanden liet ze haar vechtlust en talent zien. Imre Bouwland zwom hele mooie races en zij ontwikkelt zich erg goed, met op al haar afstanden dikke persoonlijke records. Charley Blide had het zwaar dit weekend en zij was op Tenerife de jongste en heeft daar twee zware weken gehad wat nu even omgezet moet worden in resultaten en dat heeft rust en tijd nodig.

Ditzelfde geldt voor Miron Schimmelpenning die op haar schoolslag nummers ver van haar beste tijd bleef, maar op de andere afstanden wel tot nieuwe tijden kwam. Senna van der Veen zwom veel afstanden en zette op enkele daarvan een nieuwe tijd op de klok zowel in Drachten als in Amsterdam. Maik Huser zwom in Drachten zichzelf drie keer in de finale en deed dat op de 100 meter schoolslag, 100 meter rugcrawl en de 100 meter vrije slag waar hij dan op de 50 meter moest gaan strijden met de besten. Junior de Bruin zwom in de 50 meter vlinder finale en werd daar tweede, Alinda Dingshoff zwom de finale op de 50 meter vlinder en de 50 meter rugcrawl en werd op deze laatste afstand derde.

Niels van Eck zwom in deze finales de 50 meter schoolslag en de vrije slag en bleef op beide buiten het podium, maar met de inbreng van het Nederlandse team vanuit Eindhoven was dat niet zo gek. Mirthe Schenkel zwom op de 200 meter schoolslag een safe race maar bij de 100m ging ze er vol voor en dat leverde met 1.15.33 een nieuw p.r. op en de finale 50m schoolslag waar ze geen prijs kon pakken.

Zondag in Amsterdam kregen de zwemmers bij winst in de serie een presentje van Speedo en dat leverde voor veel zwemmers leuke dingen op. Aanstaande weekend wordt de competitie vervroegd gezwommen omdat het team het weekend daarna richting Luik gaan. Zondag gaan de zwemmers de derde ronde van de LAC zwemmen met daarop het programma de 2 kilometer, beide wedstrijden worden in het thuisbad “de Dolfijn” gezwommen.

Geef een reactie