Hoogeveen – Gisteravond kwamen 300 wijkbewoners uit de wijk Krakeel hun stem uitbrengen op de 11 ideeën die meededen aan de verkiezing.smederijen-verkiezing-mfc-magneet (1)-1

De initiatiefnemers hadden hun best gedaan om hun idee goed te presenteren en tot op het laatste moment werden bezoekers overgehaald om een stem uit te brengen op dat ene idee.

Vanaf 19 uur was het meteen druk. Verschillende wijkbewoners liepen langs de tafels om zich nog wat te laten informeren, gezellig te kletsen en een aantal hadden hun stem al bepaald.smederijen-verkiezing-mfc-magneet (7)-1 smederijen-verkiezing-mfc-magneet (8)-1

De avond werd muzikaal omlijst door meezingkoor “Recht door Zee” die de stemming er goed in wist te krijgen.

Rond 20.30 uur waren alle stemmen geteld en werden de winnaars bekend gemaakt. De kerstmarkt van de Meteoor kreeg met 14% de meeste stemmen. De activiteiten voor de jeugd van het NEK werd met 12% van de stemmen tweede. Derde werd de zitelementen in het Sterrenpark.

De ontmoetingsactiviteiten van het krokkelcomité, de picknick en de overkapping aan de Draco, de buitenspeeldag en de kerstmarkt van de wijkvereniging kunnen ook aan de slag. Alleen het idee van freeletics staat nog even in de wachtkamer, maar maakt een goede kans om alsnog uitgevoerd te kunnen worden.

Aan het eind werden er nog 3 slagroomtaarten onder de stemmers verloot en ging iedereen tevreden naar huis.

Door Henk Boer

Geef een reactie