Hoogeveen – Burgemeester Karel Loohuis opent op dinsdag 17 maart de eerste Duitse Job markt in theater en congrescentrum De Tamboer in Hoogeveen. De Job markt is georganiseerd door studenten van de Stenden Hogeschool en het Alfa-college, een samenwerkingsverband van gemeenten en onderwijs. De gemeenten Hoogeveen, De Wolden en Midden-Drenthe zoeken uitwisseling en samenwerking met Duitsland. Stenden Hogeschool en Alfa-college, verbonden in de Rijnlandacademie en stimuleren het netwerken met Duitsland.

Van 13.00 tot 17.00 uur zijn ruim veertig Duitse werkgevers uit de grensregio op de jobmarkt aanwezig, met vacatures in de zorg, bouw, techniek en industrie en de vrijetijdssector.

Duitse job markt
De Duitse arbeidsmarkt wordt steeds belangrijker in onze grensregio. Duitse bedrijven zoeken geschikt personeel voor banen en stages.
Tijdens de Duitse Job markt op 17 maart kunnen Nederlandse werkzoekenden en (oud-)studenten met de Duitse bedrijven in contact komen.
Voor een interessante vacature kunnen zij een speeddate houden met een Duitse werkgever. Naast vacatures kunnen de bezoekers workshops volgen als ‘Je CV in het Duits’ en ‘Duitse omgangsvormen’. Ook zijn er deskundigen aanwezig op het gebied van werken in Duitsland die praktische tips geven over cultuurverschillen, cursussen Duits, belastingen en diplomavergelijkingen. Toegang tot de banenmarkt is gratis.
Meer informatie over de Duitse Job markt is te vinden op de website van de gemeente. Aanmelden kan via e-mail: accountteam@hoogeveen.nl.

Ondernemen bij de buren
Drentse en Duitse ondernemers kunnen over en weer netwerken en contacten opbouwen. Van 17.00 tot 19.00 uur vindt er voor Drentse ondernemers een netwerkborrel plaats, waarin zij de Duitse standhouders ontmoeten.

Door Henk Boer

Geef een reactie