HOOGEVEEN -Waste-to-productbedrijf Renewi bouwt een nieuw en duurzaam kantoorpand op haar locatie in Hoogeveen, van waaruit het bedrijf de gehele provincie Drenthe bediend. Zo wordt er een gasloze klimaatinstallatie aangelegd, krijgt de locatie zonnepanelen en worden er bij de bouw gerecyclede materialen gebruikt. De bouw van het nieuwe pand gaat op 6 december 2022 van start en wordt naar verwachting in juli 2023 opgeleverd. Renewi geeft als toonaangevend waste-to-product-bedrijf iedere dag nieuw leven aan gebruikte materialen en heeft duurzaamheid hoog in het vaandel. Daarbij is het voor de organisatie vanzelfsprekend dat het de eigen activiteiten zo duurzaam mogelijk uitvoert.

Duurzaam bouwen
Het nieuwe kantoor aan de Europaweg 19 in Hoogeveen wordt energiezuinig en innovatief. Het pand heeft geen gasaansluiting en het verwarmen van het kantoor gaat straks middels de inzet van warmtepompen. Bovendien worden er op het dak maar liefst 110 zonnepanelen geïnstalleerd om het kantoor te voorzien van de benodigde energie. Daarnaast is het pand met de hoogste isolatienormen geïsoleerd waardoor het energieverbruik verminderd wordt. Met de bouw van dit pand wordt er ook nieuw leven gegeven aan gebruikte materialen. Zo wordt er gewerkt met gerecyclede materialen zoals houten planken, metselwerk en klinkerbestrating. Tevens beschikt de omgeving over een infiltratiesloot voor de opvang van regenwater, dit verkleint het risico op overstromingen en verstopping van de riolen. Vanuit de sloot infiltreert het water langzaam in de bodem wat weer zorgt voor duurzaam regenwaterbeheer.

“Het is belangrijk dat we in de recyclingketen, maar ook in onze eigen bedrijfsvoering zorgvuldig rekening houden met milieu-impact”, zegt Marc den Hartog, Renewi Directeur Nederland. “We letten hierbij op energiebesparing, het efficiënt gebruik maken van (duurzame) materialen en het inzetten van duurzame energie. Door de meest milieuvriendelijke innovaties te implementeren zijn we in staat om op een zeer energiezuinige wijze te opereren.”

Investeren in Renewi locaties
“Investeren in het verder verduurzamen van onze locaties past bij onze bedrijfsmissie”, vervolgt den Hartog. “We zijn erg trots dat we als toonaangevend recyclingbedrijf onze werkzaamheden op een milieuverantwoorde manier kunnen gaan uitvoeren in dit energiezuinige pand in Hoogeveen. Door dit pand op een vernieuwende manier te bouwen en onze CO2-uitstoot te verminderen leveren wij bewust een positieve bijdrage aan het milieu.”

Geef een reactie