Hoogeveen – De Hoogeveense Uitdaging start samen met de Speel-O-Theek Hoogeveen een inzamelingsactie voor Duplo-blokken. Er is een sterk groeiende vraag naar deze blokken bij de abonnees van de Speel-O-Theek en de aanschaf is nogal kostbaar. 

Er zijn ongetwijfeld gezinnen zijn, waar de kinderen niet meer spelen met Duplo. Die blokken liggen dan vaak ergens in een hoek of op zolder. De Hoogeveense Uitdaging en de Speel-O-Theek doen een oproep om deze Duplo-blokken beschikbaar te stellen voor uitleen.

Een vorm van hergebruik die past bij het duurzaamheid-beleid van de Speel-O-Theek. Een aantal bedrijven en instellingen o.a. de ING-bank, de Gemeente Hoogeveen, de Rabobank (vestiging ’t Haagje en Donau) en enkele supermarkten steunen deze actie door een doos (beschikbaar gesteld door SPH Verpakkingen) te plaatsen waarin de Duplo-blokken verzameld kunnen worden. Op de website www.speelotheekhoogeveen.nl staat meer informatie. De Speel-O-Theek is zelf ook een Duplo-inleverpunt (de Ploeger 1). Via de website kunnen meerdere bedrijven en instellingen zich melden als Duplo-inleverpunt. Eddy Schottert (l) van de Hoogeveense Uitdaging en Geu Sturing (secretaris en PR Speel-O-Theek) hebben afgelopen vrijdag het startsein gegeven voor deze actie

Door Henk Boer

Geef een reactie