HOOGEVEEN – Heb je een eigen huis in de gemeente Hoogeveen? Dan kun je nu tot € 4.000 subsidie krijgen om je huis energiezuiniger te maken. Je kunt het geld bijvoorbeeld gebruiken om te isoleren, HR++ beglazing aan te brengen of zonnepanelen te installeren. Energieadviseurs van Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe. Van links naar rechts: Thijs Bodewitz, Niek Havinga (coördinator), Nico Schiphouwer en Roel Loots. Niet op de foto: Marianne Ploeger.

Wanneer kom je in aanmerking?
Als je eigenaar bent van een woning in de gemeente Hoogeveen. Als het verzamelinkomen van je huishouden niet hoger is dan € 52.671,- Je mag de energiebesparende werkzaamheden nog niet uitgevoerd hebben. Je moet bij je aanvraag een offerte aanleveren.

Gratis advies en ondersteuning
Weet je niet waar je moet beginnen of wat je het beste kunt doen? Vanuit de Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe is gratis en onafhankelijk advies beschikbaar. Een energieadviseur kijkt samen met je of je in aanmerking komt voor de subsidie en adviseert wat er zoal mogelijk is in je huis. Verder kan de energieadviseur helpen bij de subsidieaanvraag en de weg wijzen naar andere regelingen. Deze hulp is gratis en onafhankelijk.

Over Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe
De Subsidie voor een energiezuinig huis is een initiatief van Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe, een tijdelijke samenwerking tussen vijf gemeenten, provincie Drenthe, provincie Overijssel en de Rijksoverheid. Doel van de Regio Deal is de brede welvaart in de regio te versterken.

Meer informatie en subsidieaanvraag
Bezoek de website www.regiodealzodrenthe.nl of neem contact op met het Drents Energie Loket op 085 – 792 01 58.

Bron: Gemeente Hoogeveen

Geef een reactie