Studenten Drenthe college schitteren tijdens benefietdiner
ASSEN/EMMEN/MEPPEL – Studenten van Drenthe College van de opleidingen Koks en Gastheer/-vrouw hebben gisteren een benefietdiner ten behoeve van het Rondald McDonaldhuis Zwolle gehouden. De opbrengst uit de verkoop van couverts en de opbrengst van een speciale veiling, viel met € 8.750 onverwacht hoog uit.

foto Drenthe College ©

De organiseerde studenten van Drenthe College volgen een excellentieklas; een vorm van onderwijs waarin ze naast reguliere lessen extra lessen volgen, opdrachten doen en werkbezoeken afleggen. Docenten Wim Geerling (Meppel), Luut van Assen en Bert Staal (beiden Emmen) begeleiden dit excellentietraject. “We vonden het wenselijk om binnen dit traject ook iets te doen voor de maatschappij. Niet alleen wij als onderwijsinstelling staan daar middenin; ook de studenten zullen er straks, met het diploma op zak, onderdeel van uitmaken. Aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen past onzes inziens dan ook prima binnen het onderwijsprogramma van het excellentietraject. En vandaar dit Young Masters Gala, een benefitdiner”, aldus Wim Geerling.

In zijn slotwoord feliciteerde Albert Bruins Slot, voorzitter CvB Drenthe College, alle studenten met de resultaten. “Vooral het feit dat jullie ervoor hebben gekozen om je energie in te zetten voor een excellentietraject én voor het goede doel, levert mooie resultaten op. Dat blijkt vanavond eens te meer. Een avond als deze toon ook dat echte passie leidt tot echt vakmanschap en in jullie geval dus tot een perfecte avond met bijzonder goed eten en perfecte bediening aan tafel.”

Bruins Slot bedankte ook alle sponsoren die de avond mede mogelijk hebben gemaakt. Hij sprak een speciaal woord van dank uit aan de eigenaren van de Schildhouder: “Het is bijzonder dat zij belangeloos hun hele locatie ter beschikking hebben gesteld voor dit initiatief en zomaar 20 studenten in hun keuken en hun zaal aan het werk laten.” De cheque met het eindbedrag wordt later deze maand aangeboden aan het Ronald McDonaldhuis in Zwolle.

Geef een reactie