Noordscheschut – Een diamanten echtpaar in onze gemeente. Het echtpaar, de heer en mevrouw Benjamins-Boer vierde op 26 juni hun 60-jarig huwelijk. Burgemeester Loohuis bracht het diamanten echtpaar die dag een bezoek om hen namens het college te feliciteren met dit heuglijke feit.

Het echtpaar leerde elkaar in 1954 aan de Hoofdstraat in Hoogeveen. Daar was het zaterdag- en zondagavond een drukte van belang van allemaal jongeren die daar heen en weer liepen. Zoals het vroeger gebruikelijk was om een jonge of meisje te ontmoeten. Op 26 juni 1957 trouwde het echtpaar.

De heer Benjamins kwam van Nieuwlande en mevrouw Benjamins uit Noordscheschut. Na eerst ruim 2 jaar bij mevrouw Benjamins haar moeder ingewoond te hebben, werd er een eigen woning gekocht aan het Noord in Noordscheschut waar ze nog steeds met veel genoegen wonen in goede gezondheid.

Hij had een werkzaam leven als timmerman en heeft dan ook veel tijd besteed om de huidige woning groter en beter en mooier te maken. Zij had thuis werk genoeg en is gek van bloemen en de tuin. En dat is het nog steeds; ze onderhoudt de tuin nog steeds zelf.

Door Henk Boer

Geef een reactie