HOOGEVEEN – Op 7 september 2022 is het precies 60 jaar geleden. Dat de heer en mevrouw Buurmeijer elkaar officieel het jawoord hebben gegeven. Gre werd geboren op 27 augustus 1936 in Muntendam en Fred zag het levenslicht op 11 januari 1939 in Veendam.

Ze maakten voor het eerst kennis met elkaar op een avond in maart 1958. Na afloop van een zogenaamde Maranatha samenkomst in de Baptistenkerk in Muntendam. Waar deed heer Buurmeijer een optreden had als lid van een Vrij Evangelisch Gemengd koor uit Veendam. Er was direct een klik tussen de twee en er volgde een periode van vier en een halfjaar verkering.

Na zijn (toen nog verplichte) militaire diensttijd bij de Koninklijke Luchtmacht (21 maanden) vertrok Fred in april 1960 naar Rotterdam. Waar hij aan de slag kon als medewerker op de afdeling Scheepsafrekeningen van een grote stuwadoorsmij. Er werd een mooie geschikte plek voor mevrouw Buurmeijer gevonden. Bij een familie in de wijk Kralingen in Rotterdam. Waar zij tot haar huwelijk met veel plezier als au pair heeft gewerkt. Dat was voor haar een hele fijne tijd.

Mevrouw Buurmeijer heeft zich in haar leven veel bezig gehouden met het dienstbaar zijn aan anderen. Onder andere als vrijwilligster in verpleeghuis Weidesteyn en bij de stichting Dorcas. Een van haar hobby’s was zingen. Zij heeft in haar jonge jaren en ook nog tijdens haar huwelijk als sopraan gezongen. Bij het christelijk ensemble “Blijde Geluiden”, dat al bestaat vanaf 1953. En bij haar in het ouderlijk huis in Muntendam werd opgericht. Ook Fred is een liefhebber van zingen. Hij is al vele jaren lid van het Hoogeveens Christelijk Mannenkoor H.C.M. Het mannenkoor is intussen weer begonnen met de repetities. Het eerstvolgende optreden is medewerking aan de tweede voorstelling. “Het lied van de Vrijheid” op 24 september 2022 In de Goede Herder kerk. De première heeft intussen plaatsgevonden op 19 mei 2022 in de Tamboer.

Mevrouw Buurmeijer houdt veel van bloemen. Ze heeft een hele tijd een cursus bloemschikken gevolgd en ook veel mooie bloemstukken gecreëerd. Ook is zij erg geïnteresseerd in wat er allemaal in de politieke arena plaats vindt. Zij volgt zoveel mogelijk debatten op de voet. Het paar mag, ondanks de lichamelijke problemen en tegenslagen. Die vooral mevrouw Buurmeijer de laatste jaren heeft moeten doorstaan, terugzien op een fijne en gelukkige periode van hun leven. Het jubileum zal in familiekring met kinderen en kleinkinderen worden gevierd.

Door Henk Boer

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: