HOOGEVEEN – Jaap (81) en Mienie Dijkstra-Bijker (79) zijn op 2 juni 60 jaar getrouwd. Ze zagen elkaar voor het eerst op 2e pinksterdag in 1956 op de Schotermarkt (een jaarmarkt) in Oudeschoot vlakbij Heerenveen. Later dat jaar zagen ze elkaar weer toen Mienie haar aanstaande schoonzus hielp met verhuizen. Daarop volgde verkering. De eerste kus was onder een sparrenboom bij het Irene gebouw in Wolvega.

Jaap is geboren in 1939 in Wolvega waar zijn ouders een slagerij hadden. Jaap heeft 1 oudere zus die nog steeds in Wolvega woont. Z’n eerst baan had hij in militaire dienst. Daar kreeg hij een scholing tot monteur en repareerde hij later van alles van auto’s tot tanks

Mienie is geboren in Steenwijk in 1941. In 1940 woonden haar ouders met 3 kinderen (2 broers en 1 zus) in Rotterdam. Haar vader had daar een baan als boekhouder. Toen de bombardementen op Rotterdam begonnen werd het te gevaarlijk om daar te blijven wonen. Haar ouders zijn toen gevlucht met de 3 kinderen per trein naar Amsterdam. En vandaar met de boot naar Lemmer waar familie hun ophaalde, met en paard en wagen gingen ze toen naar Steenwijk.

Jaap en Mienie hebben 3 kinderen gekregen. Edwin, Carla en Shirley kwamen in Wolvega ter wereld. Ondertussen is de familie Dijkstra flink uitgebreid. Er zijn 7 kleinkinderen en ook al 3 achterkleinkinderen.

6 juni gaan ze gezellig uit eten met de hele familie in de Spaarbankhoeve.

U kunt hier online foto’s bij bestellen Oypo

Door Henk Boer

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: