HOLLANDSCHEVELD – Freek Fieten (79) en Marrie Fieten-Salomons (78) waren maandag op 20 september 60 jaar getrouwd. Het echtpaar ontmoette elkaar in 1958 op de kermis in Zuidwolde. Na 3 jaar verkering hebben gehad, gaven zei in 1961 elkaar het Ja-woord. Uit dit huwelijk werden 2 kinderen geboren. Arie en Anita.

Freek werkte jarenlang in de bouw en Marrie werkte als coupeuse onder andere in de bruidsjurken. Na 7 jaar bij Pa en Ma Salomons te hebben gewoond. Bouwden zei lettelijk en figuurlijk, in een hun eigen huis aan de Ottozomerweg in Hollandscheveld. Waar ze met veel plezier hebben gewoond. Nu huurt het echtpaar iets verder in de straat een huisje.

Op vakanties was wel één van de belangrijkste rollen in het leven van het bruidspaar, veel Europese landen werden er dan ook bezocht. Waar Zwitserland wel één van hun favorieten land was.

Samen gaan ze nog geregeld een fietstochtje maken op de E-bike en spelen graag een potje Jeu de Boule bij het Diekie aan de Kerkhoflaan op het Hodo terrein.

Door Henk Boer

Geef een reactie