Algemeen

Echtpaar Roel en Manny Klok is zestig jaar getrouwd

HOOGEVEEN – Roel Klok en Manny Klok-Gruppen uit Hoogeveen waren 16 april jl. zestig jaar getrouwd. De jubilarissen zijn beiden 84 jaar en Manny werd geboren in Hollandscheveld en Roel in Schuinesloot. Manny komt uit een gezin van vijf kinderen en Roel is het achtste kind van in totaal twaalf kinderen, waarvan nog vijf in leven zijn.

Manny en Roel Klok zestig jaar getrouwd.

De eerste kennismaking vond plaats in Hollandscheveld, waarbij meisjes en jongens elke zondagavond elkaar troffen tussen de Carstensdijk en Het Hoekje. Het echtpaar kreeg pas later verkering. ‘Ik volgde de avondschool in Hoogeveen en Manny bezocht de naaischool. Ik vroeg haar of ik op haar mocht wachten, zodat we samen naar huis konden fietsen,’ herinnert Roel Klok zich. Manny zei geen ja, maar Roel stond er wel en dat betekende het begin van 7,5 jaar verkering.

Op 16 april 1958 trouwde het echtpaar in Hoogeveen en ’s avonds betrokken ze hun huis aan de Zuideropgaande in Hollandscheveld. ‘Je moest samen vijftig jaar zijn, anders kreeg je geen huis. De woningnood was destijds erg groot. Ik was in de kost bij de zus van Manny en bij hoge uitzondering kregen we een huis,’ zegt Roel. In die woning werden Wout en Jente geboren en na 3,5 jaar verhuisde de familie Klok naar de Grote Kerkstraat 101 in Hoogeveen. Daar zagen Tineke en Gert het levenslicht. Het jubilerende echtpaar verkaste daarna naar de Beukemastraat en inmiddels wonen Roel en Manny Klok al jaren aan de Wilgencamp. Manny werkte jaren bij een cosmeticabedrijf, tot haar 65ste bij de felicitatiedienst en ze werkte jarenlang bij Stadig advocatenkantoor. Roel begon als timmerman en werd later uitvoerder en hoofd uitvoerder en de laatste acht jaar voor zijn pensioen was hij bedrijfsleider. In 1992 ging hij met de Vut. Roel besteedde veel tijd aan vrijwilligerswerk bij onder andere de Historische Kring Hoogeveen, de EHBO-vereniging, HHC en vooral HZVV. Bij HZVV heeft hij veel kaderfuncties bekleed en werd hij benoemd tot erelid. Ook ontving Roel een Koninklijke onderscheiding. Hij vindt het belangrijk dat ouderen hun kennis doorgeven aan de jeugd en die taak heeft hij ook op zich genomen. Momenteel werkt hij zich elke week nog in het zweet bij fithockey en een gymnastiekgroep en is hij bestuurslid van De Rood Witten. Manny heeft zich jarenlang ingezet als lid van de Kerkenraad. Samen genoten ze 35 jaar op een camping in Belt Schutsloot en hebben ze veel bootreizen gemaakt.

Roel en Manny hebben een goed leven met elkaar. ‘Roel is aardig en lief en dat is gewoon liefde, daar zijn geen woorden voor,’ zegt Manny. Roel heeft veel bewondering voor zijn vrouw. ‘Ja, ik had een drukke baan en ook ’s avonds was ik vaak weg, maar ik heb daar van haar nooit een kwaad woord over gehoord. Toen ik Manny leerde kennen vond ik haar een pittige dame en ze fietste harder dan ik. We hadden direct een klik.’ Vrijdag 20 april viert het echtpaar het zestigjarig huwelijk in De Spaarbankhoeve. ‘Daar kijken we naar uit,’ zeggen beiden. ‘We zijn blij en dankbaar dat we ons 60-jarig huwelijk mogen vieren. Het wordt ons derde huwelijksfeest in De Spaarbankhoeve, want we hebben daar ook ons 40-jarig en 50-jarig huwelijksfeest gevierd.’

Bij de foto:

Hoogte punten

Winkelen in coronatijd

Tekst (column): Nieuws voor vandaag / 13-03-2021HOOGEVEEN – In de coronatijd is de ene winkel gesloten omdat de overheid dat ...

Lees meer ...