ELIM – Al weer een 60-jarig huwelijk in het dorp Elim. Burgemeester Karel Loohuis heeft het echtpaar vandaag, maandag 13 december, namens het college telefonisch gefeliciteerd. Dit keer zijn de gelukkigen echtpaar Santing-Mol. Albert Santing (83) en Alie Santing-Mol (82) uit Elim zijn vandaag 13 december 60 jaar getrouwd, wat ze zelf aanmerken als ‘een mooie mijlpaal’.

Alie en haar vriendin waren in Elim bij een bazaar en daar leerde ze Albert kennen. Na 8 jaar verkering zijn ze getrouwd op 13 december 1961.

Albert werkte eerst bij z’n ouders op de boerderij en daarna bij de gasboring voor de Duitse firma de Deutag werken. Hij was veel van huis voor zijn werk. Toen hij 55 jaar werd kon hij al met de V.U.T.

Alie werkte eerst bij haar ouders en later bij de melkfabriek, dat was ‘s morgens al vroeg bij de boeren langs. In de zomer veelal buiten en ‘s winters op stal om monsters te nemen van de melk.

Ze hebben 4 kinderen gekregen en 7 kleinkinderen en 2 achterkleinkinderen, deze zijn hun grootste trots waar ze maar wat graag oppassen. Hun grote tuin onderhouden ze nog samen, bij mooi weer vind je ze hier.

Het favoriete vakantieland van dit diamanten echtpaar is Gran Canaria. In de weekenden kunnen ze hen vinden op het voetbalveld om kleinkinderen aan te moedigen. Namens kinderen, klein en achterkleinkinderen.

Door Henk Boer

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: