HOLLANDSCHEVELD – Vandaag mochten het echtpaar Vaartje hun diamanten huwelijksdag vieren. De heer Vaartjes (85) en vrouw Vaartjes-Kats (82), leerden elkaar in juni 1953 aan de Hoofdstraat kennen, dit heette toen op oma dag, dit was de voorloper van de Pulledagen.

De heer Vaartje ging naar de ambacht school en had het op zijn 14e het wel bekeken. Hij wou niet meer naar school maar moest eigenlijk wel van zijn pa. Zijn vader bedacht toen “Je gaat maar mee naar de blikfabriek” Daar heeft de heer Vaartjes een jaar gewerkt. Op z’n 15e is de heer Vaartjes bij een boer begonnen waar hij een jaar gewerkt heeft. Daarna ging hij aan het werk bij een eierboer. Voordat de heer Vaartjes in militaire dienst ging, heeft hij met veel plezier gewerkt bij Mulderij, waar hij daken teerde. De eigenaar van het bedrijf had de heer Vaartjes al snel een handels geest meegegeven.

Vrouw Vaartjes door liep de huishoudschool. Van haar 16e tot 23e verjaardag. daarna ging ze aan het werk bij de conservenfabriek Lucas Aardenburg aan het Haagje in Hoogeveen. toen nam zij de zorg voor het gezin tot haar.

Foto: André Weima

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: