Hoogeveen – Vanmorgen ging burgemeester Loohuis op visite bij het diamanten bruidspaar van Slooten. Om hun te feliciteren met het heugelijke jubileum. De burgervader bracht de felicitaties ook over namens college en wethouders.

Vandaag is het 60 jaar geleden dat het echtpaar elkaar het jawoord gaven. Het was een dubbel feest vandaag, omdat De heer van Slooten op deze dag ook zijn verjaardag vierd. “Allebei geboren in het Groninger land, waar De heer van Slooten werkte als turfschipper en vrouw van Slooten in betrekking was in een doktersgezin.

Ze hebben elkaar leren kennen in Visvliet, en zijn daar na hun trouwen ook gaan wonen. Nadat de eerste twee dochters geboren waren zijn ze verhuisd naar Hoogeveen, de heer van Slooten kreeg een baan bij Philips. Daar heeft hij altijd met veel plezier gewerkt als portier, en later als hoofdportier, tot aan zijn vervroegd pensioen op 56-jarige leeftijd.

Hij had een groentetuin, waa hij heel veel naar toe ging. En na die tijd  Hoogeveen rondfietste om alle kinderen weer te voorzien van zijn eigen verbouwde groenten. vrouw van Slooten, paste veel op de kleinkinderen, en hielp daar waar nodig was.

Inmiddels is de familie uitgebreid met de partners van de kinderen, 16 kleinkinderen, 15 achterkleinkinderen en de 16e op.

Door Henk Boer

Geef een reactie