Hoogeveen – In februari vond de feestelijke opening van Eduwiek plaats. Geïnspireerd door de lokale (zweef)vluchten, bevatte het spektakel hier en daar een knipoog naar de luchtvaart. Zo werden gasten ontvangen door stewardessen en konden zij met het inleveren van hun toegangskaart bij de gate een leuke prijs winnen: een zweefvlucht boven Hoogeveen. Prijswinnaars Joan Bosma en Maaike Tietema werden verrast.

Het vliegseizoen is in volle gang. Bij Vliegclub Hoogeveen stappen van maart tot november veel enthousiaste passagiers aan boord van een tweepersoons zweefvliegtuig, samen met een ervaren zweefvlieger of instructeur. Dan is het twintig tot dertig minuten puur genieten boven de mooie omgeving van Hoogeveen.

Aan boord
Joan Bosma, regiomanager Passend Onderwijs bij Onderwijscentrum De Twijn, is een van de winnaars. “Wat een verrassing dat ik de zweefvlucht heb gewonnen. Ik ga mijn kinderen van elf en negen jaar oud blij maken met een vlucht. Ik denk dat zij het vliegen leuker vinden dan ik.” De andere prijswinnaar is Maaike Tietema, werkzaam op de centrale administratie van RENN4. Zij stapt binnenkort wel zelf in het vliegtuig. “We waren met meerdere collega’s aanwezig bij de opening van Eduwiek. Omdat ik op onze locatie in Hoogeveen werk, mag ik de zweefvlucht maken. Hartstikke leuk!”

Geef een reactie