ELIM – Vandaag 9-11-2020 is onder grote belangstelling afscheid genomen van de Koningin van ons dorp, Geesje van de Weide. Ze overleed vorige week op 73-jarige leeftijd. Vanmorgen om negen uur werd Geesje uit haar huis gedragen en Elim nam met een lange erehaag afscheid.

YouTube player

Langs de Van Leeuwenstraat, Carstenswijk, Dorpsstraat en de Carstensdijk richting Hoogeveen stonden zeer veel dorpsgenoten. Geesje zat onder andere in het bestuur van Speeltuin Kindervreugd, was actief in het kinderwerk en zat in de Smederijen, is in 2008 als Bezige Bij gehuldigd, zette zich in voor het paasvuur en voor meerdere goede doelen.

Een verdiend en waardig afscheid.
Het enigste wat ons nog even van het hart moet is, waarom heeft Geesje nooit een lintje ontvangen van de Koning? Als iemand het verdiend had, was het zij wel. In opdracht van de familie heeft het ‘team Koopman op pad’ haar afscheid van Elim gefilmd. Bij deze (met medeweten van de familie) een korte samenvatting. Tijdens het uitdragen van haar woning klonk het lied. “Tranen in mijn hart” van Dana Winner.

Dit artikel is geplaatst met toestemming van de nabestaanden.

Bron: Peter Aalders.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: