HOOGEVEEN – Op 16 januari 1957 gaven Joop van Dalen (kapper) en Aly Doldersum (winkelbediende) elkaar het ja-woord. Ze gingen wonen in Hollandscheveld aan het Hoekje 35. Dat was best bijzonder. In die tijd was er grote woningnood. En men moest samen 55 jaar zijn om in aanmerking te komen voor een woning. Aly werkte bij kruidenier Jaap Blanken.

In 1975 werd er een nieuw winkelcentrum gebouwd: de Tamboerpassage. Hier creëerden ze samen een nieuwe kapsalon onder de naam Haarverzorging Joop van Dalen, ze werkten er samen met twee medewerkers. Hier hebben ze beiden met veel plezier gewerkt.

Blij verrast was het bruidspaar met een telefoontje van hun dochter dat ze grootouders zouden worden. Ze hebben dit helemaal meebeleefd en verbleven veel in Amsterdam.

Later kwamen er nog 3 kleinkinderen bij; en waar ze met plezier oppasten. De kleinkinderen zijn nu twintigers, en ze hebben er nog steeds een hele goede band met ze.

Maar gelukkig ziet het echtpaar de (klein)kinderen regelmatig en hebben via telefoon en sociale media een goed contact. ‘We prijzen ons gelukkig al zo lang liefdevol samen te zijn!’

Door Henk Boer

Geef een reactie