De heer en mevrouw Blokzijl-Krikken zijn op maandag 3 oktober 60 jaar getrouwd. Wethouder Giethoorn bracht het diamanten echtpaar die dag een bezoekje om hen namens het college te feliciteren met dit heuglijke feit.

Het begon allemaal in april 1951 bij café Metselaar in Hollandscheveld. Daar hebben ze elkaar ontmoet bij een uitvoering van Climax, de tuinbouwvereniging. In november 1951 kreeg Dikkie haar 1e cadeau van Jan op haar 18e verjaardag. Namelijk een paar nylons. Op 3 oktober 1956 zijn Jan Blokzijl en Dikkie Krikken getrouwd. Na hun trouwen gingen ze eerst in een noodwoning wonen achter de ouders van Dikkie aan het Krakeel. Daar werden de eerste twee kinderen geboren: Hennie en Roelof. In 1958 verhuisden ze naar Krakeel 50, naast de ouders van Dikkie. Hier werden nog 4 kinderen geboren: Jan, Marco, Joke en Jaap. Sinds april 1968 wonen ze in de Weigelistraat in Hoogeveen. Hier is in 1976 hun jongste kind, Josien, geboren.

Jan was eerst tuinder op het bedrijfje van zijn ouders. Op 5 november 1956 is hij gaan werken bij Philips in de oude gasfabriek. Jan heeft bij Philips gewerkt tot hij in 1989 het bedrijf vervroegd mocht verlaten. Dikkie werkte voor haar trouwen bij de overhemdenfabriek in Hoogeveen en bij mensen in de huishouding. Na hun trouwen was zij volop huisvrouw en moeder.

Inmiddels heeft het diamanten echtpaar 17 kleinkinderen en 5 achterkleinkinderen waarvan er 1 overleden is. En er zijn nog 2 achterkleinkinderen op komst.

Jan en Dikkie wonen zelfstandig en redden zich nog prima met zijn tweetjes. Af en toe krijgen ze wat hulp van kinderen en/of kleinkinderen.

Ze mogen graag sjoelen en Wordfeud spelen.

blokzijl-krikken-01

blokzijl-krikken-02

blokzijl-krikken-03

blokzijl-krikken-04

Foto’s: Yntze Bosma

Geef een reactie