Hoogeveen – Op donderdag 6 juli zijn de heer en mevrouw Bruinenberg-Jans 60 jaar getrouwd. Wethouder Steenbergen bracht het diamanten echtpaar op vrijdag 7 juli een bezoekje om hen namens het college te feliciteren met dit heuglijke feit.

Egbert is 82 jaar geleden geboren in Zuidwolde terwijl Lammie 81 jaar geleden geboren is in Ruinerwold.

Egbert en Lammie kwamen elkaar tegen op een dansavond in Ruinerwold. Na hun trouwen 65 jaar geleden hebben zij eerst bij zijn ouders ingewoond. Later is Egbert boer geworden op klein boerderijtje in het gehucht  Armweide, waar Lammie  meehielp op de boerderij.

Na 6 jaar in Armweide geboerd te hebben zijn ze verhuisd naar een grotere boerderij in Achterna bij Gijsselte. Na verloop van tijd moest Egbert vanwege diverse allergieën stoppen met boeren en hebben ze de boerderij moeten verkopen.

45 jaar geleden zijn ze neergestreken in Hoogeveen en wonen nog steeds op hetzelfde adres. Egbert werkte 22 jaar lang bij Philips in Hoogeveen en Lammie werkte 30 jaren in de bibliotheek, eerst in de Hoofdstraat en later in de grote bibliotheek aan de Bentinckslaan.

De hobby van Egbert is tuinieren en heeft nog 4 adresjes in Krakeel waar hij de tuintjes onderhoud. Bloemen vindt hij het mooiste om te doen.

Het diamanten echtpaar heeft 2 kinderen en 3 kleinkinderen.

Gisteren op 6 juli hebben ze hun feestje gehad in de Spaarbankhoeve waar ze hun 40-, 50-, 60-, en 65 jarige huwelijken gevierd hebben.

Foto’s: Yntze Bosma foto- en videografie

Geef een reactie