Anna Prent werd geboren  op 16-12-1932 en Berend Zwiers 10 -05-19322
Ze hebben elkaar leren kennen op een dansavond in Uffelte, oktober 1950. Anna was daar alleen en Berend was zo galant om ’s avonds Anna naar huis te brengen. Dat was liefde op het eerste gezicht en dat is altijd zo gebleven.

 Na 3 jaar verkering zijn ze verloofd op 2e kerstdag in 1953, zoals dat vroeger nog de gewoonte was en 3 jaar later kreeg het verloofde paar bericht van de gemeente Ruinen dat ze een woonruimte konden krijgen en zijn ze in het huwelijk getreden op 8 december 1956.


Na 2 jaar huwelijk is onze zoon Jaap geboren en 5 jaar later onze dochter Gerrie.
Anna deed het huishouden en was er altijd voor de kinderen en Berend heeft 43 jaar gewerkt als automonteur.
In 1969 was Berend aangenomen bij de BMW garage in Hoogeveen en een paar jaar later kreeg hij de functie van werkplaats chef.  Door deze functie wilde zijn baas graag dat wij in Hoogeveen gingen wonen en dat vonden wij ook wel een goed plan, omdat zoon Jaap naar school ging in Hoogeveen en waren we gelijk van dat reizen af.
Zo is het gekomen dat we de woning in Ruinen hebben verkocht, en in Hoogeveen aan de Blankenslaan-West een andere woning hebben gekocht.


Het diamanten echtpaar woont in een mooie, rustige buurt, hebben fijne buren en zijn dicht bij het centrum. Mede hierdoor wonen ze er met veel plezier.


Jaap en Gerrie vonden harmonie muziek mooi en kwamen al vrij snel bij de muziekvereniging de Hoogeveense harmonie terecht.  Daar hebben zij hun huidige vrouw Janine en man Wim leren kennen.
Die zijn dus getrouwd en hebben allebei drie kinderen gekregen.
Onze hobby’s waren kamperen en fietsen, wat we dan ook heel veel hebben gedaan. Mevr. Zwiers doet af en toe nog aan bejaardengymnastiek in de Weide. Dhr. Zwiers rijd nog steeds BMW. Hij is ongeveer 12 jaar geleden gebeten door een teek en heeft de ziekte van Lyme en mede hierdoor niet zo goed meer ter been.

Toch kan het diamanten paar terug kijken op een rijk leven. Ze hebben 6 kleinkinderen en ook achterkleinkinderen.

Geef een reactie