De heer en mevrouw Wartena-Streek zijn op zaterdag 15 juli 60 jaar getrouwd. De burgemeester bracht het diamanten echtpaar op maandag 17 juli een bezoekje om hen namens het college te feliciteren met dit heuglijke feit.

Aat( Adriaan Johannes) Wartena werd geboren op 1 mei 1930 in de hervormde pastorie te Borne als eerste jongetje na twee zusjes. Later kwamen er nog drie broertjes bij. In 1935 verhuisde het gezin naar Winterswijk waar vader Wartena predikant werd.

Wil ( Wilhelmina Martina)werd in Winterswijk geboren op 27 december 1931 als oudste dochter van drie kinderen. Haar vader had een transportbedrijf en haar moeder deed daar de administratie van.

In het examenjaar van de HBS zaten ze bij elkaar in de klas en sloeg de vonk over.

a de HBS ging Aat eerst in militaire dienst en daarna volgde hij een opleiding aan ‘Kerk en Wereld, de Horst’ in Driebergen. Dit was een kerkelijke opleiding die tevens een sociale academie was. Wil volgde een opleiding voor verpleegkundige, eerst in Wageningen en later in Amersfoort.

Op 15 juli 1957 trouwden Aat en Wil. Ze gingen wonen in Erica bij Emmen, waar Aat als buurt- en opbouwwerker voor een kerkelijke organisatie werkte. Wil werkte in die periode als wijkverpleegkundige in Erica en omgeving. Omdat de woningnood in die tijd heel hoog was, woonden ze aanvankelijk op een kamer die in een boerenschuur gebouwd was, maar gelukkig konden ze na enige tijd hun intrek nemen in een bovenwoning. Daar werd hun oudste dochter, Lieke, geboren(1958). Kort daarna vertrok het jonge gezin naar Drachten, waar Aat eveneens als buurt- en opbouwwerker werkte voor een kerkelijke organisatie. In Drachten werd hun tweede kind geboren, zoon Aat jr. In 1961 kreeg Aat een baan als personeelsfunctionaris bij Philips in Hoogeveen. Het gezin vertrok naar de nieuwbouw van Hoogeveen zuid. Daar werd in 1964 dochter Addy geboren.

In 1972 werd Aat directeur van de stichting Christelijke gezinsverzorging Hoogeveen en omstreken. In 1974 werd dit de Federatie Gezinsverzorging Zuid Drenthe. Aat heeft daar tot aan zijn pensioen op 1 mei 1990 met veel plezier gewerkt. Wil runde het huishouden en zette zich in als vrijwilliger, onder andere in het bestuur ( landelijk en provinciaal)van de Nederlandse Vereniging voor Huisvrouwen ( NVVH), ook bekend als ‘Vrouwen van Nu’.

 

Geef een reactie