Hoogeveen – De heer en mevrouw Noordhuis zijn op woensdag 8 maart 2017 60 jaar getrouwd. Wethouder Gert Vos bracht het diamanten echtpaar die dag een bezoekje om hen namens het college te feliciteren met dit heuglijke feit.

Jan Noordhuis is geboren op 29 april 1934 en Mannie Karssies, is geboren 31 december 1936.

Ze hebben elkaar leren kennen in Hoogeveen en trouwden op 8 maart 1957. Een jaar later zijn ze verhuisd naar Zaandam alwaar de heer Noordhuis bij de gemeente als stratenmaker bij de gemeente kon beginnen, terwijl mevrouw Noordhuis jaren heeft gewerkt bij de koekjesfabriek van Verkade.

Ze kregen in die jaren 3 kinderen, 2 jongens en 1 meisje. Nadat de kinderen uit huis waren, zijn ze in 1980 weer teruggegaan naar Drenthe. Eerst nog in Havelterberg en daarna weer terug naar Hoogeveen.

Ze gingen vroeger ook graag op vakantie naar Zwitserland, waar ze 26 jaar lang op een camping hebben gestaan en waar ze meerdere keren per jaar soms wel 6 tot 8 weken verbleven. Helaas laat hun gezondheid dat niet meer toe.

Ze wonen nu met veel plezier samen in het Jannes van der Sledenhuis locatie De Vecht in Hoogeveen. Inmiddels hebben ze 8 kleinkinderen en 6 achterkleinkinderen. Aanstaande zaterdag viert het diamanten paar dit heugelijke feit in het restaurant van De Vecht.

Geef een reactie