HOOGEVEEN – Na drie jaar van weg geweest te zijn, werd de Erflandenrun weer gelopen. De Organisatie is dit jaar op gegaan in Stichting Erflandenrun. Dit jaar schreven er zo’n 400 lopers zich in. Na nog eens een oproep te hebben gedaan in het programma Koopman op pad. De opkomst was groter dan waar het bestuur had op gerekent.

Klokslag 7 uur mocht starter Jan Bols van de gelijknamigge sportzaak als eerste. De categorie A lopers wegschieten over een afstand van 1 kilometer. Jorian Seubers uit Hoogeveen kwam in een tijd van 5:04 over de eindstreep. Bij de dames kwam Marije Arkes uit Zuidwolde als eerste over de streep in een tijd van 5:08. Na afloop konden de lopers hun wel verdiende prijs in ontvangstnemen.

Tegen half acht was het tijd voor het serieuzere werk toen de lopers van de 5 kilometers hun positie bij de start innamen. Uiteindelijk kwam bij de 5 kilometer dames Mariëlle Lensen uit Tiendeveen in een tijd van 20:07 over de finish. Bij de tien kilometer heren kwam Mark de Leeuw uit Ruinerwold in een tijd van 37:12 37:11 over de eindstreep.

Wheel 5 kilometer
Bij de 5 kilometer Wheels waren er drie deelnemers waar als eerste in een tijd van 21:41 Sophie Alards uit Hoogeveen de eindstreep passeerde. Haar plaats genoot Juliëtte van Brouwershave deed er 21:45 over het parcours. De derde plek was voor Martin Alards uit Hoogeveen in een tijd van 23:32

Het geheel werd becommentarieert door Gert-Jan Kreeft uit Hoogeveen.

Wheel

Door Henk Boer

Geef een reactie