HOOGEVEEN – In de gehele gemeente Hoogeveen was het gisteren echt  een gezellige oudejaarsdag. Met onder andere vuurwerkverkoop, en ook je vuurwerk winnen bij een verkoop punt. Het NK Carbidschieten op het voetbalterrein van de H.Z.V.V. Met 8 teams ging het er sportief aan toe, met een grote menigte aan toeschouwers en harde knallen kon het niet mooier.

Tot olie bollen bakken en verkopen onder andere bij de zoete suikerbol in Elim. Gezellig samen bijeen in het Steenbergepark en bij een vuurtje je lekker opwarmen, carbid schieten en de gebruikelijk drankjes vloeden rijkelijk. Ook in de woonwijk Wolfsbos was het gezelligheid ten top, met het bekende vuurtie stoken in een groot olievat.

Met in de middag de hardnekkige wordende mist, die werd aangekondigd was de spel breker voor het siervuurwerk dat niet goed zichtbaar meer was. Jammer van het zo dure siervuurwerk, maar ach de knallers deden het goed.

De avond nog even doorkomen, en dan op naar de feesttent op de Markt achter de Jumbo vanaf 00.30 konden zo’n 2000 feestgangers zich uitleven om het nieuwjaar te vieren met veel lol en saamhorigheid aldus de organisatie.

Door Henk Boer

Geef een reactie