Hoogeveen – Afgelopen zaterdagavond 23 januari was er weer de Drentse voorronde van de Metal Battle. Met circa 150 bezoekers was de zaal meer dan gezellig vol.

IMG_8871ASV , Miscall, Pulse & Sunburn namen deel aan de strijd. Impalement won in 2014 de publieksprijs bij de Finale van de Metal Battle en lieten tijdens het juryberaad zien dat dit indertijd dubbel en dwars is verdiend.

Na het nodige wikken en wegen heeft de jury besloten dat Sunburn uit Erica en omgeving de eer van Drenthe mag verdedigen op ‘Veldslag Noord’. Hier treden naast Sunburn ook de winnaars van de voorronden Friesland, Groningen & Overijssel op. ‘Veldslag Noord’ vindt plaats op 12 maart in Het Podium te Hoogeveen.

In de landelijke finale op 23 april te Harderwijk vallen er naast eeuwige roem, coaching door ‘ The Rockstation’ , een trofee van ‘Boneyard’ en aandacht van onze mediapartners ook optredens te winnen op Angelfest, Baroeg Open Air, Elsrock, Geldersch Metal Treffen, Occultfest, Skullfest, Sneker Metal Meeting, Stonehenge en Tattoofest.

A.S.V. met bandleden uit Beilen en Hoogeveen ging met de publieksprijs naar huis. Met hun absurde poep metal ging de zaal compleet op de kop. Meer info vindt u op www.metalbattle.nl

Door Henk Boer

Geef een reactie