Hoogeveen – De Enschedese Headbangers Organisatie (EHBO) en de Utrechtse metalvereniging VIRUS daagden elkaar in 2001 uit om te bepalen waar nu eigenlijk de beste metalband vandaan kwam. Dit resulteerde in de eerste Metal Battle, waaraan toen slechts enkele bands meededen. Ondertussen heeft de EHBO het stokje overgedragen aan Noord Gelderse Metaal en Occultfest. De Metal Battle is inmiddels de grootste underground metalcontest van Nederland.

Ook in 2016 vind er weer een Metal Battle plaats. Vanaf 15 januari strijden middels provinciale voorronden 48 bands tegen elkaar. 12 geluksvogels gaan door naar de 3 georganiseerde veldslagen die als halve finales zullen gelden. De Finale zal 23 april plaats vinden in Harderwijk.

Voorronde Drenthe vindt plaats op 23-01-2016 in Het Podium te Hoogeveen met ASV, Miscall, Pulse & Sunburn Special Guest Impalement, Aanvang 20:00 ENTREE = grátis

De winnaar van deze battle gaat door naar ‘Veldslag Noord’ Hier treden de winnaars van de voorronden Friesland, Groningen, Drenthe & Overijssel op. ‘Veldslag Noord’ vindt op 12 maart plaats in Het Podium te Hoogeveen.

In de landelijke finale op 23 april te Harderwijk vallen er naast eeuwige roem, Coaching door ‘The Rockstation’, een trofee van ‘Boneyard’ en aandacht van onze mediapartners ook optredens te winnen op Angelfest, Baroeg Open Air, Elsrock, Geldersch Metal Treffen, Occultfest, Skullfest en Sneker Metal Meeting, Stonehenge en Tattoofest.

Overige voorronden en info op www.metalbattle.nl

Door Henk Boer

Geef een reactie