HOOGEVEEN – Met een dag na de verkiezingen en met gisteravond een gemoedelijke strijd in het gemeentehuis van Hoogeveen. Voor de verkiezingsuitslagen.

Ook de inwoners van de gemeente Hoogeveen werden uitgenodigd om onder het genot van een hapje en een drankje de verkiezingsuitslagen bij te wonen.

Burgemeester Karel Loohuis met Wouter Bessels, journalist van de NDC-mediagroep namen de presentatie van de avond voor hun rekening. In blokken van drie werden de uitslagen bekent gemaakt en becommentarieerd door de beide heren. Met reacties van de politieke partijen.

Het was zeker grote vreugde voor de SGP na 84 jaar eindelijk  in de raad, Brand van Rijn kan aanschuiven. Die met 1 zetel de raad in komt. Jan Steenbergen van Gemeentebelangen Hoogeveen en omstreken won er een zetel bij en ging van 7 naar acht zetels. Net als het CDA die haar acht zetels in de raad wist te behouden.

De SP moest een zetel inleveren, en ging van 4 naar 3 zetels. PVDA leverde van haar 4 zetels maar liefs 50% in. De ChristenUnie behoudt haar 3 zetels. De VVD won 1 zetel en behaalden zo 4 zetels. D66 behaalde een zetelwinst en ging 1 naar 2 zetels. GroenLinks bleef gelijk met hun ene zetel. De plaatselijke partijen hebben dit jaar zeker invloed gehad op de landelijke verkiezingen. Dit zijn de voorlopige uitslagen, vrijdag morgen om 10 uur staan de officiële uitslagen op de gemeentelijke website.

We hebben in een leuke en ontspannen sfeer een fotoreportage gemaakt van de avond.Hoogte punten
????????????????????????????????????

Hoogeveense puledagen kunnen ook van start

HOOGEVEEN - De jaarlijkse Pulledagen gaan in juli en augustus door.Dat heeft bedrijfsleider Toni Melenhorst van !pet boekverkopers donderdagavond op ...

Lees meer ...

Winkelen in coronatijd

Tekst (column): Nieuws voor vandaag / 13-03-2021HOOGEVEEN – In de coronatijd is de ene winkel gesloten omdat de overheid dat ...

Lees meer ...

Door Henk Boer

Geef een reactie