HOOGEVEEN – Dit jaar hebben zeventien winkels in Hoogeveen en omgeving meegedaan aan de Superzaterdag van de Voetselbank. De totale opbrengst was iets minder dan vorig jaar, toen er ruim 600 kratten werden ingezameld. Dit jaar waren het er 564. Ondanks dit lagere aantal is voorzitter Henk Brouwer van de Hoogeveense Voetselbank zeer tevreden over de actiedag. Hij merkt op dat er dit jaar ook minder cliënten zijn, waardoor de opbrengst per persoon hoger is. Hij verwacht dan ook dat de voedselbank met deze voorraad ongeveer drie maanden vooruit kan.

Om zo ook financiële ondersteuning te bieden. Het doel van de donaties is om ervoor te zorgen dat de voedselbanken voldoende middelen hebben om mensen in nood te helpen. Dit geld kan worden gebruikt voor bijvoorbeeld het inkopen van verse producten, het betalen van huur voor opslagruimte of het aanschaffen van nieuwe koel- en vriesapparatuur. De donaties zijn afkomstig van lokale bedrijven, organisaties en particulieren die de voedselbanken willen ondersteunen in hun belangrijk werk.

De actie was een groot succes en heeft veel opgeleverd voor de voedselbanken. Er zijn ruim 2500 kratten met houdbare levensmiddelen ingezameld, met een waarde van zo’n 140.000 euro. Daarnaast is er ook een cheque van 6800 euro ontvangen. Alie Reitsma, coördinator van de voedselbank in Beilen, is erg blij met het resultaat. Ze noemt het “super” en geeft aan dat de voedselbank nu weer een grote voorraad heeft en daar lang mee vooruit kan. Naast voedsel zijn er ook veel kratten met toiletpapier opgehaald. Deze actie heeft dus gezorgd voor een goede voorraad en ondersteuning voor de voedselbanken in Drenthe.

Inzamelpunt bij de Albert Heijn aan de Griensveenweg

Flyeren bij de Albert Heijn in de Weide

Burgemeester Karel Loohuis en Wethouder Roelof Bisschop in actie

Inzameling Jumbo Tamboerpasage

Door Henk Boer

Geef een reactie