Hoogeveen – Voor bezoekers van de Bibliotheek en de Verhalenwerf is er op zaterdag 9 december 2017 van alles te doen.

Amnesty’s Schrijfmarathon
Na de zeer succesvolle Schrijfmarathon van afgelopen jaar, gaat Nederland opnieuw massaal brieven schrijven voor mensen die groot onrecht is aangedaan. Ook in Hoogeveen wordt er op zaterdag 9 december volop geschreven. De opening van de Schrijfmarathon wordt verricht door burgemeester Loohuis. Er wordt geschreven van 13.00 tot 16.00 uur.

We gaan aan tafel
In het kader van de expositie ‘Aan tafel’ werkt beeldend kunstenaar Renske de Leeuw vanmiddag aan een enorm groot tafelkleed. Samen met de bezoekers stempelt ze met vormen, geïnspireerd door groente en fruit uit de hele wereld. Van 13.00 tot 16.00 uur.

Genealogisch inloopspreekuur
Van 13.30 tot 15.30 is er een genealogisch spreekuur. Het spreekuur is voor iedereen met vragen over stamboomonderzoek, bronnen, archieven en webadressen. Het spreekuur wordt iedere tweede zaterdag van de maand verzorgd door Anneke en Jan Pol.

Eten en drinken uit de Gouden Eeuw
Vanmiddag zijn Die Luyden van ‘t Hooge Veene bij de Verhalenwerf te gast. Ze vertellen de bezoekers over het eten en drinken van de Hoogeveners in de Gouden Eeuw. Van 14.00 tot 15.30 uur.

Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk.

Uitgebreide informatie vindt u op www.bibliotheekhoogeveen.nl