Hoogeveen – Zoals verwacht kende Hoogeveen zaterdag een eenvoudige middag tijdens het eerste bekerduel tegen het naar de vierde klasse gepromoveerde SVBS’77. Voor de rust liep de ploeg van trainer Edward Sabandar al eenvoudig weg naar een 4-0 voorsprong. Doordat het tempo in de tweede helft te laag was, bleven dubbele cijfers uiteindelijk uit en werd het 6-0.

Het was voor Hoogeveen wel even wennen. Tijdens de AH Offerein Bokaal had men immers tegen sterke tegenstanders gespeeld en ook nog eens overtuigend gewonnen. Tijdens de beker treft men tegenstanders van een minder kaliber.
Het is zaak om in dit soort wedstrijden scherp te beginnen en dat deed de ploeg van trainer Edward Sabandar. Al na drie minuten opende Hoogeveen de score via Jan Benjamins. Een prachtige aanval over meerdere schijven ging hieraan vooraf.

Nadat Vreeling en Benjamins dichtbij de tweede treffer waren, viel die uiteindelijk na ruim een kwartier spelen. Via Guido ten Cate en Jacco Tuinstra belandde de bal bij Brian Leepel die heel beheerst doelman Van Til verschalkte.

Lees hier het volledige verslag en bekijk meer foto’s
Foto: Albert Stegeman