Hoogeveen – Mooie routes, gezellige activiteiten, leuke muziek, heerlijk weer en 1300 deelnemers. Zo omschrijft de organisatie de eerste editie van de Hoogeveensche Rijwielvierdaagse, die van 23 tot en met 26 augustus werd gehouden in Hoogeveen. Wij zijn ontzettend tevreden’, aldus voorzitter Max Jacobsen.

Hoogeveensche RijwielvierdaagseTrappen, happen en stappen was de werktitel van de Hoogeveensche Rijwielvierdaagse en dat betekende: lekker fietsen met daarnaast diverse horeca-punten en gezelligheid onderweg. Vier dagen fietsen was het uitgangspunt, maar de deelnemers konden ook kiezen om één, twee of drie dagen mee te doen. De routes gingen langs Tiendeveen, Zuidwolde, Hollandscheveld en Echten.  Ludiek aan deze Rijwielvierdaagse waren de stempelposten. De ene konden de deelnemers een stempel halen bij een dorpshuis en de andere keer bij een pop-up stempelpost middenin de natuur. Daarnaast was er op elke stempelpost wel iets te beleven op het gebied van horeca en muziek, maar er werden ook oud Hollandse spelletjes en kinderactiviteiten aangeboden.

De organisatoren Max Jacobsen van Maxx Sports and Events en Monique Huizenga en Myrthe Strijker van Niquell zijn trots op het resultaat: ‘Wij hebben heel veel leuke reacties ontvangen over de organisatie en de activiteiten. Het mooiste compliment kwam van een meneer die aangaf al 40 jaar in Hoogeveen te wonen, maar nu routes had gefietst en op plekken was gekomen die hij nog niet kende. Daar doe je het voor’. ‘Maar ook de samenwerking met alle vrijwilligers, zoals de route-uitzetters, de surveillance auto’s en de stempelaars verliep fantastisch. Iedereen was enthousiast en samen hebben wij er wat moois van gemaakt. Een groot compliment aan alle vrijwilligers, maar ook aan de mensen van de EHBO, de verkeersregelaars, de stempelposten, sponsoren en andere samenwerkende partners is dan ook op zijn plaats’, aldus Myrthe Strijker.

Door Henk Boer

Geef een reactie