Hoogeveen – De eerste Hoogeveense kuiertocht was gisteravond 28 december een doorslaand succes. Ondanks het wat mistig was werd de tocht werd door meer dan 1500 bezoekers gelopen.

Vanaf 18.30 uur was de foyer van de Tamboer geopend maar de organisatie moest stoppen met de inschrijvingen. De deelnemers konden starten tussen 19.00 en 20.00 uur. De groepen werden weg getrommeld door enkele tamboers.

De Hoogeveensche Kuiertocht is een avondwandeling van circa 7,5 tot 8 kilometer langs mooie, onverwachte, soms onbekende en historische plekjes in en rondom het centrum van Hoogeveen. De circa 1500 wandelaars konden genieten van kunst, cultuur en geschiedenis langs deze route.

De Hoogeveensche Kuiertocht is belangeloos georganiseerd door Rotary club Hoogeveen En deze heeft de hulp ven de Historische Kring ingeschakeld en is zodoende heel serieus aangepakt op een innovatieve manier. Deze Rotary club had één jaar van voorbereidingen achter de rug. En hebben een geweldige wandeling voor deelnemers gecreëerd.

Deelname was 7,50 euro. Onderweg werden een hapje en een drankje aangeboden.

Door Henk Boer

Geef een reactie