Hoogeveen – Op 17 mei vond de 5de editie  plaats van de Erflandenrun. Ongeveer vijfhonderd lopers deden mee aan de vijf of tien kilometer. Door het warme weer moesten velen afhaken en vele tien kilometerlopers verkozen te finishen na vijf kilometer.

Toch waren er enkelen die voor de tien kilometer streden. Ook werd er flink gestreden door de jeugd die minder last schenen te hebben van de warmte. In de wijk de Erflanden waren er bewoners die voor de vijf en tien kilometerlopers spontaan de waterslang uitrolden voor verkoeling van de hardlopers.

De 5de editie van de Erflandenrun ligt weer achter ons. De organisatie kan terugkijken op een geslaagd lustrum. Tijdens warme en zonnige omstandigheden werden de Kidsrun 1 km en G Run ook 1 km om 18:00 gestart. Om 18:30 uur werd onder luide aanmoedigingen de 2 km Kidsrun gestart. De deelnemers deden goed hun best en kwam met de tong buiten hun mond en rode wangetjes van de warmte over de finish. Om 19:15 uur startten de 5 en de 10 km voor zowel de mannen als de vrouwen.

Onder luid applaus en het toeziend oog van Burgemeester van Hoogeveen Karel Loohuis die met een luchthoorn de lopers het startsein gaf, ging de 5 km in 2 rondes door de straten van de Erflanden. De 10 km bestond uit 4 rondes. De snelste tijd van de mannen 5 km was 17:27 minuten door Jef Poelman uit Hoogeveen en de snelste tijd mannen op de 10 km was 38:11 minuten door Lamko Hulsebosch uit Zuidwolde. Bij de vrouwen werd de snelste tijd gelopen op de 5 km in 20:38 door Annemieke de Lange uit Assen, terwijl de snelste tijd op de 10 km gelopen werd in 50:47 door Sabine Nijstad uit Zuidwolde.

De 1 km werd gewonnen door Mika Keizer en Jasmijn Lamberink en de 2 km werd gewonnen door Milan Linthorst en Imre Bouland. Bij de G-run kwam Jorian Seubers als eerste over de finish. Alle tijden en namen kan men nalezen op uitslagen.nl

Geef een reactie