HOOGEVEEN – Vijf jaar geleden alweer dat meerdere initiatiefnemers het Herstelhotel startten in het oude Jannes van der Sleedenhuis. Inmiddels is het alweer twee jaar een blijvend onderdeel van het nieuwe Jannes van der Sleedenhuis de Kaap van de NNCZ in hartje centrum van Hoogeveen.

Roeli Mossel, bestuur van de NNCZ; ‘Het Herstelhotel is een voorziening die niet meer weg te denken is voor inwoners van de gemeente Hoogeveen en omstreken met per maand gemiddeld zo’n 20 gebruikers met een gemiddelde verblijfsduur van ongeveer 28 dagen. Dit betekent dat er in de afgelopen vijf jaar al zo’n 1000 mensen gebruik gemaakt hebben van deze betekenisvolle voorziening. Betekenisvol omdat bij een groeiende doelgroep ouderen en chronisch zieken die steeds langer zelfstandig blijven wonen een voorziening voor tijdelijke herstelzorg bijdraagt aan dat langer zelfstandig wonen, na het herstel gaan de mensen immers vaak weer naar huis.

Daarnaast draagt het bij aan het voorkomen van ziekenhuisopnames (of eerder uit het ziekenhuis kunnen) en het ontlasten van mantelzorgers. De gebruikers van het Herstelhotel waarderen het Herstelhotel op zorgkaart Nederland met het hoge cijfer 8,5! We zijn dan ook trots op het hebben van deze mooie voorziening, het deskundige multidisciplinaire team en de vele vrijwilligers! De komende tijd zal het Herstelhotel zich door ontwikkelen, waardoor nog meer mensen niet opgenomen hoeven worden in een ziekenhuis, maar hoogwaardige (complexe) zorg ontvangen in een voor hun passende tijdelijke omgeving. We gaan door!’. www.herstelhotelhoogeveen.nl

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: