Hoogeveen – De Pulledagen zijn weer begonnen. Vijf weken lang zijn er op elke donderdag een braderie, kinderrommelmarkt en veel acts. Het beloven weer gezellige dagen te worden. Het thema van de eerste Pulledag was Clowns die waren te vinden op diverse plekken in het centrum.

Het Drents Jeugdorkest had de aftrap op het
Cascadepodium, met de openingstune van het  Medisch Centrum West.

 

In het centrum waar veel activiteiten plaats vonden, zoals in de Schutstraat de kinderrommelmarkt. Ook waren hier veel springkussens en had clown Okodoki had weer vele grappen en grollen. Op het kruis trad  Duo Sonic op en lieten vele songs ten gehore brengen .Hierna verzorgden de majorettes van Wilhelmina een dansoptreden met de batons. Vanaf 13.30 uur gaf Tresor Dance Center op het Cascadepodium acte de preseance.

Op de kruising bij de Jonkheer de jonge Straat werden de kleineren vermaakt door Kindertheater Bolddie met hun acts.

Op de Grote Kerkstraat stond Bougie met een carrousel met één man, één paard en één carrousel. Zodra zijn nostalgische attractie geopend is zal hij zorgvuldig en met aandacht de bezoeker laten genieten. In Tamboerpassage was er een clown die van ballonnen diverse figuren maakte

Het ontstaan van de pulledagen:
De Pulledag wordt op een donderdag gehouden, omdat dit vroeger de dag was waarop de boeren uit de omgeving ´s morgens aan de pulle (melkbus) hun weekopbrengst in een envelop ontvingen. Tevens zaten hierin de kwaliteitsgegevens van de melk. Zo komen de Pulledagen ook aan hun naam een pulle is een melkbus, deze werden per bok (klein houten platbodem) naar de melkfabriek vervoerd. De boerinnen gingen op donderdag naar de markt om hier met dit geld hun voorraad aan te vullen en de boodschappen te doen. Later werd er door Hoogeveen 6 donderdagen tijdens de zomer uitgeroepen als pulledagen om dit historische feit te blijven herinneren.

Geef een reactie