Hoogeveen – Op zondag 15 januari 2017 zal de eerste editie van de Runnersworld Hoogeveen Bentincksparkrun worden georganiseerd door de sportverenigingen VV Hoogeveen en HAC’63. De Bentincksparkrun is de vervanger van de Jan Weggemans Trimloop die afgelopen jaar voor de dertigste en laatste keer werd georganiseerd.

Vorig jaar werd de Jan Weggemans Trimloop voor het eerst in samenwerking met HAC’63 georganiseerd. De samenwerking tussen beide sportverenigingen was aan beide kanten goed bevallen. De intentie om de samenwerking voort te zetten was daarom ook snel uitgesproken. Tegelijkertijd kwam ook het bericht binnen dat, op verzoek van de familie Weggemans, dit de laatste editie zou zijn van de Jan Weggemans Trimloop.

Dat maakte de weg vrij voor een nieuwe hardloopwedstrijd in de gemeente Hoogeveen. Al snel werd, gezien de locatie van beide verenigingen, het idee geopperd om deze nieuwe wedstrijd de Bentincksparkrun te gaan noemen. En nadat in Runnersworld Hoogeveen een mooie hoofdsponsor werd gevonden voor dit evenement, zal deze loop voor ten minste de komende drie jaar te boek staan als de Runnersworld Hoogeveen Bentincksparkrun.

Met afstanden variërend van 300 meter tot 10 kilometer bieden beide verenigingen jong en oud de mogelijkheid om mee te doen. Daarnaast is er een special onderdeel voor sportievelingen met een autisme, verstandelijke beperking of visuele beperkingen. Met andere woorden de Bentincksparkrun wordt een wedstrijd die toegankelijk is voor iedereen. De route van de Bentincksparkrun zal net als de laatste editie van de Trimloop over de atletiekbaan, de voetbalvelden van VV Hoogeveen en het Bentinckspark lopen.

Om het helemaal toegankelijk te houden is deelname tot en met 15 jaar gratis. En is de kosten voor deelname van iedereen die 16 jaar en ouder is slechts 2,50 euro. De inschrijving vindt plaats op de 15 januari in de kantine van VV Hoogeveen. De inschrijving start om 9 uur en het is mogelijk om je tot een kwartier voor aanvang van het onderdeel nog in te schrijven.
Op de foto een fragment uit de Jan Weggemans Trimloop van vorig jaar met voorop winnaar Sander Kikkert (Foto: Remco Bos – vrij te gebruiken).

Door Henk Boer

Geef een reactie