HOLLANDSCHEVELD – De aanleg van het glasvezelnetwerk in de dorpen én linten van Hollandscheveld is gestart. Vandaag zette wethouder Jan Zwiers van gemeente Hoogeveen, samen met Eddy Veenstra, directeur RENDO en Bert Vos, directeur joint venture RENDO Fiber bv de eerste schop in de grond in Noordscheschut.

“In 2018 heeft het buitengebied en de kernen Pesse, Fluitenberg en Stuifzand al glasvezel gekregen. Door nu de overige kleine kernen en de linten te voorzien van snel internet, is de gemeente klaar voor de toekomst’, zegt wethouder Zwiers.

Thuiswerken
We zijn blij dat de aanleg in Hollandscheveld nu is gestart, vertelt Eddy Veenstra. “We zien dat een goede internetverbinding juist nu heel belangrijk is voor de inwoners van de gemeente Hollandscheveld. Ook na de coronapandemie zullen mensen vaker thuis werken en dus moeten we nu investeren in het glasvezelnetwerk. Tijdens de aanleg in de kleine kernen passeren wij veel huizen. Voor deze adressen hebben we van 15 februari tot 31 maart een mooie actie. De inwoners kunnen zich alsnog aanmelden voor supersnel internet via glasvezel, tijdelijk zonder extra aansluitkosten. De actie geldt voor de inwoners die zich nog niet hebben aangemeld, aldus Veenstra.

Meer informatie
Meer informatie is beschikbaar op de website gavoorglasvezel.nl. Met vragen over de uitvoering van de aanleg van glasvezel kunnen inwoners contact opnemen met aannemer Van Gelder Telecom.

Door Henk Boer

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: