HOLLANDSCHEVELD – Première Boer Koekoek een prachtig theaterspektakel gisterenavond in Hollandscheveld. Toen was het dan zover het theaterspektakel van Boer Koekoek, dit vond plaats in de loods bij olie Handel Fieten aan de Riegshoogtendijk in Hollandscheveld.

Tribunes stroomden vol, en belangenrijke gasten werden gezien zoals de Commissaris van de Koning in Drenthe Jetta Klijnsma, maar ook Jacques d’Ancona. De setting was prachtig, in de open loods wat zorgde voor een spectaculaire achtergrond gaf een wijde blik over het land en vooral met de zonsondergang gaf dit geheel een prachtig beeld. Het gehele spektakel speelt zich binnen en buiten de loods af, met vuureffecten, prachtig lichtspektakel en heerlijk stoere, ruige muziek in het Drents gezongen. De bezoekers werden meegezogen in een spektakel van drama met daarin prachtige stukjes humor.

Het verhaal van Boer Koekoek uit 1963 werd prachtig weer gegeven met daarin tussen verweven de actualiteit van de boeren wat nu speelt. Na de pauze werd het duidelijk hoe prachtig de setting is van deze productie i.v.m. met de zonsondergang en het vallen van de avond waar de bezoekers in de tweede helft naar een spektakel slot stuk werden geleid.

De heftigheid van het boerenprotest was voelbaar met het drama dat toen tijdens de opstand een van de huizen in de vlammen opging werd dit op een geweldige spectaculaire wijze weer gegeven. Het publiek werd op het laatst erbij ingetrokken er werden verschillende boeren petjes, rode zakdoeken uitgedeeld, koeienkoppen om mee te gaan in het boerenprotest. Een geweldige productie met een geweldige cast die werkelijk alles uit hun tenen haalden om dit prachtig spektakel neer te zetten.

Tekst: Paula Bansema

Door Henk Boer

Geef een reactie