Hoogeveen – Met 6 punten voorsprong op De Weide VR4 ging H.ZV.V. VR3 op vrijdagavond 13 mei jongs leden. De velden van De Weide op voor de laatste 4 wedstrijden van deze voorjaarsreeks.

6D5BE401

Tijd voor veel spanning was er niet: om 19:00 klonk het fluitsignaal voor de eerste wedstrijd tegen directe concurrent De Weide VR4.

Lange tijd bleef er 0-0 op het bord staan met enkele kansen over en weer, maar uiteindelijk wisten de dames van HZVV de wedstrijd met 1-0 winst af te sluiten, waardoor de voorsprong op De Weide VR4 werd vergroot naar 9 punten. Voorafgaand aan de 2e wedstrijd tegen VV Hoogeveen VR2 realiseerden de dames dat ze nog maar 1 punt nodig hadden om kampioen te worden, maar ook tegen die druk waren ze bestand: bijna direct na de aftrap werd door HZVV gescoord en alhoewel het een spannende wedstrijd bleef, kwam hier geen verandering meer in en het kampioenschap was een feit. De laatste twee wedstrijden tegen Germanicus VR1 en CSVC VR1 werden met 6-1 en 3-0 gewonnen en werden gevolgd door champagne, muziek, een kampioenschaal en natuurlijk een kampioensrit op een kar naar de kantine van H.Z.V.V.

Een knappe prestatie voor dit team bestaande uit een mix van ervaren en nieuwe speelsters onder leiding van trainer Henk Kroesen in slechts hun tweede voetbalseizoen.

Door Henk Boer

Geef een reactie