Assen – Een bijzondere start van de nieuwe week voor 300 medewerkers van Alescon Assen: Zij trekken a.s. maandag 23 mei in hun nieuwe werkplaats aan W.A. Scholtenstraat 22.

buitenkant_met_vlag_news_detail

Het nieuwe pand in Assen is een bedrijfsverzamelgebouw van ongeveer 6500 m2. Het voldoet aan de huidige eisen voor arbeidsomstandigheden en in het bijzonder aan die van mensen met een beperking. Daarvoor is samengewerkt met organisaties met kennis van verstandelijke, lichamelijke en psychische handicaps.

Het investeringsbedrag is 6 miljoen. In het bedrijfsverzamelgebouw zijn 6 nieuwe hallen waar allerlei typen assemblage worden gedaan. Twee daarvan zijn specifiek ingericht voor het inpakken van voedingsmiddelen onder hoge hygiëne eisen (foodpack). Het nieuwe pand wordt ook de uitvalsbasis van de 50 schoonmaakmedewerkers van Alescon die hun objecten in Assen vanuit de W.A. Scholtenstraat bedienen. Ook zijn er flexibele kantoorplekken waar medewerkers bedrijfsbureau en personeelszaken een werkplek kunnen vinden. Tenslotte is er ook een bedrijfsrestaurant, dat gevoerd wordt door en voor de eigen medewerkers van Alescon.

Bestuurslid en wethouder Albert Smit verwelkomt de medewerkers namens het Alescon-bestuur op deze eerste werkdag in het nieuwe pand (maandagochtend 23 mei ’16 vanaf 7.00 uur).

De nieuwbouw maakt een eind aan de verouderde werkomstandigheden. Er lagen al lang plannen voor nieuwbouw. De panden op het industrieterrein dateren uit het begin van de 70-er jaren en de onderhoudskosten lopen steeds hoger op. De huidige Wet Sociale Werkvoorziening is op 1 januari 2015 vervangen door de Participatiewet. Het feit dat er medewerkers in de beschutte omgeving blijven werken en de slechte staat van de huidige panden zijn de hoofdredenen geweest om deze stap te zetten.

Alescon organiseert op 18 juni een kijkdag voor familie van de medewerkers en de rest van het personeel. De officiële opening van het nieuwe pand zal in het najaar plaatsvinden.

Auteur: F. Pannebakker

Door Henk Boer

Geef een reactie