HOOGEVEEN – Vandaag was het zover, de rij bij het vliegveld was al aardig aan het oplopen. Van de eerste bezoekers voor het evenement “Historic Heroes” van Egmond Vintage Wings. De zon heet blakend aan de lucht. Door de luidsprekers waarschuwingen naar de bezoekers toe i.v.m. de hevige warmte. Ging het spektakel op het vliegveld van Hoogeveen van start.

Er is van alles te zien, niet alleen vliegtuigen, maar ook historische motoren en automobielen. Zijn te bezichtigen en ook historische legertrucks. Natuurlijk kan de luchtmacht niet ontbreken met een rekruteren van nieuw personeel en informeren over de luchtmacht.

In de hangars kon men diverse kisten bekijken. Waaronder een schitterende kist die gerenoveerd wordt. En natuurlijk verkoop van allerlei attributen voor de liefhebbers. De motoren van diverse vliegtuigen werden warm gedraaid. Om vervolgens het luchtruim in te vliegen. Waaronder de Fokker D.21 “229”. Die een geweldige luchtshow gaf. En deze voor het eerst vliegend aan het publiek werd getoond.

Daarbij komen ook de toestellen van Leystad de “Vroege Vogels” de Fokker Foundation. Met hun Fokker S-11 instructors en “Vliegend Museum Seppe” naar het vliegveld van Hoogeveen.

Tekst: Paula Bansema, Regio Nieuws Hoogeveen.

Door Henk Boer

Geef een reactie