Hoogeveen – Medisch Centrum Eikstaete doet weer mee aan de Nationale Diabetes Challenge. De NDC is een wandelevenement dat bedoeld is om de gezondheid en kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren.

(C) (2016) Medisch Centrum Eikstaete loopt voor diabetes.

Eikstaete strijdt tegen diabetes
Ongeveer 1 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes. De gemiddelde zorgkosten voor iemand met diabetes bedroegen in 2013 ruim €9200,-. En dat terwijl er een effectief en gratis medicijn beschikbaar is: beweging. In sommige gevallen komen mensen met diabetes type 2 zelfs helemaal van hun medicijnen af, alleen door een gezondere leefstijl. En toch blijft in beweging komen voor veel mensen moeilijk. Wij gaan ze daarbij helpen.

Medisch Centrum Eikstaete doet weer mee aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC). De NDC is een wandelevenement dat bedoeld is om de gezondheid en kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren. Het doel is om vanaf april in 16 tot 20 weken te trainen naar een afsluitende vierdaagse in september. Bij de wekelijkse trainingen wandelt een zorgverlener van het centrum mee. Tijdens de afsluitende vierdaagse wandelen we 5 of 10 km. Op de vierde dag komen alle deelnemers uit heel het land samen op Sportcentrum Papendal om daar de slotafstand te wandelen op het NDC Festival.

Daarna start op elke dinsdag om 17.30u de looptraining, de eerste dus op (morgen) dinsdag 25 april.

De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door sport en beweging. In 2016 bracht de NDC ruim 2600 mensen met diabetes in beweging. De stichting van de oud olympisch volleybal kampioen wil dat aantal dit jaar verdubbelen.

Meer weten over bewegen met diabetes? Kijk op www.bvdgf.org. Meedoen? Kijk op de website en schrijf je in!

Indien u meer informatie wenst over de Eikstaete Diabetes Challenge, of aanwezig wilt zijn op de informatiebijeenkomst, dan kunt u contact opnemen met Hilrieke Tibben, diëtist bij Move2be in de Eikstaete, telefoonnummer 0528-278111 of stuur een bericht naar hilrieketibben@move2be.nl

Door Henk Boer

Geef een reactie