Hoogeveen – Eigenlijk zou de kledingbank, in verband met de vakantie, met ingang van maandag 7 augustus gedurende 3 weken gesloten zijn. Arie Burggraaf, initiatiefnemer en voorzitter van de kledingbank verteld:

“Afgelopen week werd ons door de eigenaar van het pand meegedeeld dat het pand aan de Carstenstraat 81, is verkocht en de koper ons er niet in wil hebben. In 2011 kregen we deze ruimte aangeboden en daar waren we door de jaren heen enorm blij mee. De eigenaar heeft het pand al jaren te koop staan en de kledingbank heeft 6 jaar gratis van het pand gebruik mogen maken, hetgeen heeft geleid tot een mooie organisatie. Veel mensen die van weinig moeten rondkomen en/of met schulden hebben we kunnen helpen en de 50 vrijwilligers hebben met hart en ziel meegeholpen en zich ingezet. In 6 jaar tijd is de kledingbank aan de Carstenstraat een begrip geworden en helpen / ondersteunen we ca. 1200 mensen met wat extra kleding en schoenen.

Het was uiteraard een keer te verwachten dat het pand zou worden verkocht, alleen zoiets komt wel onverwachts en rauw op ons dak natuurlijk. We hebben slechts tot 15 september 2017 de tijd gekregen om te vertrekken. Dit betekent per 15-09-2017 einde kledingbank aan de Carstenstraat. Wie er daarna nog langskomt staat voor een gesloten hek. Het ijzeren kunstwerk dat voor het pand stond is ook al weggehaald trouwens.

Als bestuur hebben we onmiddellijk vergaderd over deze situatie en we gaan met z’n allen druk op zoek naar wat anders natuurlijk. Zowel wij alsook onze vrijwilligers zijn natuurlijk onthutst en verkeren in grote onzekerheid betreffende de toekomst. Wat dit wordt of waar we misschien terecht gaan komen, daar hebben wij ook nog geen idee van. Voor de meer dan 50 maatschappelijke organisaties en de gemeentes Hoogeveen, Meppel, Westerveld en de Wolden, die veel cliënten bij ons aanmeldden geldt ook een stop. Immers, iedereen die straks langskomt staat voor een gesloten hek. Er kunnen tot nader bericht geen doorverwijzingen meer plaatsvinden.

Concreet gaan we straks sluiten vanaf 6 augustus en nooit meer open op de Carstenstraat. Of we wel weer open gaan en wanneer hangt er vanaf of we een geschikt pand kunnen vinden. Liefst niet ver buiten Hoogeveen en betaalbaar. Dat kan zomaar enkele maanden of langer duren, misschien pas in 2018 ergens opnieuw starten? Alle ontwikkelingen hierover kunt u volgen via onze website www.kledingbankdrenthe.nl en via facebook.
Helaas triest nieuws, wat we ook niet mooier kunnen maken. Mocht je iets weten of horen, mail dan naar info@kledingbankdrenthe.nl “.

Geef een reactie