HOOGEVEEN – Het Leger des Heils zet in Hoogeveen een hartverwarmende stap in de strijd tegen straatleven met de introductie van een gloednieuw initiatief: de elektrische Soepfiets. Op woensdagen gaan medewerkers en vrijwilligers van buurthuiskamer BijBosshardt+ de straat op om koffie, thee en troost te bieden aan de meest kwetsbare mensen in Hoogeveen. Wethouder Mark Tuit, een enthousiaste supporter van het project, heeft zelf deelgenomen aan de openingsronde.

Een simpel gebaar, een groot effect. De Soepfiets is meer dan alleen een voertuig; het is een symbool van medemenselijkheid. In eerste instantie delen medewerkers en vrijwilligers koffie en thee uit om een duidelijke aanwezigheid te creëren in de straten van Hoogeveen. Het draait niet alleen om warme dranken, maar ook om belangrijk om een luisterend oor te bieden en een kort gesprekje te voeren. Het Leger des Heils gelooft dat dit eenvoudige gebaar bijdraagt aan het gevoel gezien en gehoord te worden, wat belangrijk is voor mensen die op straat leven.

Samen Sterk
Dit inspirerende project is mogelijk gemaakt door de steun van de Diaconie Protestantse Gemeente Winschoten, de Gemeente Hoogeveen en andere sponsoren. Zij hebben zich toegewijd aan het verbeteren van het welzijn van de lokale gemeenschap. De Soepfiets is een gezamenlijk initiatief dat aantoont dat samenwerking de sleutel is tot het verlichten van de uitdagingen waarmee onze samenleving wordt geconfronteerd.

Een symbolische opening
Op de openingsdag heeft wethouder Mark Tuit persoonlijk deelgenomen aan de eerste rit van de Soepfiets. Zijn aanwezigheid benadrukt de betrokkenheid van de gemeente en het belang van samenwerking bij het aanpakken van sociaal-maatschappelijke kwesties. Samen met medewerkers en vrijwilligers van het Leger des Heils wil wethouder Tuit laten zien dat samenwerken, elkaar helpen en vriendelijk zijn voor elkaar belangrijk is in onze gemeente.

Een warme toekomst
De elektrische Soepfiets is geen eenmalig evenement, maar een voortdurende missie om warmte en begrip te brengen naar de straten van Hoogeveen. Het Leger des Heils roept op tot blijvende steun en betrokkenheid van individuen en organisaties om dit waardevolle initiatief te laten groeien en bloeien.

Het Leger des Heils Hoogeveen is vastberaden om niet alleen soep uit te delen, maar ook een boodschap van hoop en solidariteit. De soepfiets staat klaar om warmte te verspreiden in de harten van degenen die dit het hardst nodig hebben. Mochten er inwoners van Hoogeveen zijn die willen meehelpen, vrijwilligers zijn altijd welkom!

Geef een reactie