Hoogeveen – Op de tweede plaats eindigde de buitenspeeldag in de Regulus met 137 stemmen. Beiden ideeën doen al sinds de start van De Smederijen in Krakeel in 2007 succesvol mee aan de verkiezingen.logo-smederijen

De wijkvereniging Krakeel was succesvol met het springkussenfestival. Het idee was goed voor de derde plaats met 106 stemmen. Daardoor wordt het kinderfeest dit jaar voor de tweede keer georganiseerd.

Opvallend was het idee voor het organiseren van een wijkfestival, waarbij de indieners samen met andere actieve bewoners en bewonersgroepen een activiteit voor de hele wijk willen organiseren. Ook willen ze daar jongeren bij betrekken. Het idee was goed voor 99 stemmen en een zesde plaats.

De volledige uitslag:

 1. Kerstmarkt De Meteoor (152 stemmen)
 2. Buitenspeeldag Regulus (137)
 3. Springkussenfestival wijkvereniging (106)
 4. Themamiddagen voor senioren (104)
 5. Maandelijkse activiteiten De Meteoor (103)
 6. Wijkfestival (99)
 7. Activiteiten Krokkelcomité (87)
 8. Bankje/ beplanting stormbaan (76)
 9. Kerstmarkt wijkvereniging (76)
 10. Activiteiten Natuurlijk Evenwicht Krakeel (74)
 11. Dakgootje prieel Draco (55)

Voor deze 11 ideeën is voldoende budget beschikbaar, waardoor ze binnen een jaar na de verkiezingen kunnen worden gerealiseerd. De overige vier ideeën moeten afwachten of er nog budget overblijft.

De feestelijke omlijsting was in handen van gezelligheidskoor De Pelikaan. Het koor zorgde voor veel zangplezier en daardoor bleef het nog lang druk en gezellig in MFC De Magneet.

Door Henk Boer

Geef een reactie