Elim – In het kader van Elim Energiek is er dit voorjaar van alles te doen. Voor kinderen van de basisscholen is inmiddels een kookgroep gestart één keer per maand op de donderdagmiddag na schooltijd in de ‘open deur’. De groep is vol. Heb je belangstelling om een volgende keer mee te doen, meld je alvast aan via elimenergiek@hotmail.com.

Vorige week is ook een fotografiecyclus voor kinderen gestart met Erna van Dijk en Harry ten Caat van Lido, de fotoclub in Elim. Dit doen we vanuit de kantine van SC Elim. De resultaten daarvan zullen we zeker gaan zien.elim-energiek

Op 23 maart start voor kinderen van ca 10-14 jaar een kunst-groep. Vijf weken lang gaan zij op de maandagmiddag van 15.30 tot 17.00 uur aan de slag met verschillende materialen: klussen, schilderen, ontdekken en ervaren van de kunstenaar in zichzelf. De lessen worden begeleid door enthousiaste creatie vrijwilligers en zijn helemaal gratis.

Ten slotte start in april de activiteit Combifit: een serie van zeven ‘sportieve’ ontmoetingen in de wijk voor jong en oud. Telkens op de maandagavond van 19-20 uur, start vanaf de kantine van kv Elko / SSC. Op 13 april starten we met Sportief wandelen. De weken erna is er ook ruimte voor andere activiteiten. Combifit staat onder leiding van Rianne. Voor meer informatie kun je terecht bij Jannie Blokzijl, tel 361983. Opgave vooraf is niet nodig, je kunt gewoon meedoen en het kost niks.

Voor ouderen 65+ is er vlak voor Pasen een speciale Paasbingo in de kantine van kv Elko /SSC. Deze vindt plaats op woensdag 25 maart van 11.30-15.00 uur. Opgave bij Jannie Blokzijl, tel 361983. Meedoen is gratis en er is ook een heerlijke lunch. Meldt u snel aan want vol=vol.

April staat natuurlijk in het teken van Pasen en Koningsdag. De Koningsspelen op 24 april worden dit jaar door beide basisscholen en de korf- en voetbalvereniging samen georganiseerd, een leuke primeur.

Elim Energiek – Bron van Talent is geselecteerd voor het tweejarige programma Kracht van Sport van het Oranje Fonds. Dit programma richt zich op initiatieven die met sport een duurzame bijdrage leveren aan de sociale samenhang in de maatschappij.

Door Henk Boer

Geef een reactie